Vissza

Mesterségünk Címere: LAKATOS

2021-04-23

Mesterségünk Címere: LAKATOS

Bemutatkozik a West Hungária Bau Kft. paksi lakatos üzeme. 

 

A WHB csoport tagjaként 2015 szeptemberétől végzünk lakatos és csőszerelési tevékenységet a Paksi Atomerőmű területén primer és szekunder körben. Munkánk során elsősorban az Atomerőmű működéséhez kapcsolódó ABOS 2;3;4 biztonsági osztályba sorolt rendszerek karbantartási feladatainak elvégzésében, illetőleg a Paks II-es beruházásokhoz kapcsolódó kivitelezési munkákban veszünk részt. Nagy tapasztalattal és széleskörű szakmai tudással rendelkező hegesztő, lakatos, csőszerelő kollégáink nem egyszer birkóznak meg az atomerőműre jellemző szélsőséges, speciális környezeti viszonyokkal, sugárveszélyes munkaterületen.

Az Atomerőmű területén korábban egy 838 m2-es bérelt lakatos előgyártó üzemmel, raktárral, irodával rendelkeztünk, melyet azonban az újonnan épülő blokkok miatt 2019. év végéig fel kellett adnunk. Ezért született a cégvezetés részéről az a döntés, hogy a Paksi Ipari Parkban elkészüljön egy új lakatos üzem, melynek finanszírozását önerőből, illetve pályázati úton oldottuk meg. Az új üzemnek köszönhetően az idei évben már teljes kapacitással tudjuk kiszolgálni a Paksi Atomerőmű speciális igényeit, és felkészültünk a Paks II. beruházás megnövekedett többletfeladatainak és többletigényeinek elvégzésére is.

A havonta 22 tonna acél megmunkálására alkalmas 1109 m2-es új műhelycsarnokunkban a kornak megfelelő gépparkkal és szakembergárdával végezzük technológiai csőszerelési és tartószerkezeti munkáinkat. A 183 m2-es elkülönített csarnokrészünkben rozsdamentes acél és rozsdamentes csővezeték gyártására alkalmas területet alakítottunk ki. A csarnok egyes részeiben telepített CNC vezérlésű plazmavágó, illetve lemez és csőmegmunkáló gépek, lemezolló, élhajlító, lemezhenger, egyengető prés, csővégesztergák és egy 10 tonnás csarnokdaru teszi lehetővé, hogy a fémiparban még szélesebb területen tudjuk megrendelőinket kiszolgálni. 

A termelőüzem részeként kialakításra került egy 265 m2-es raktár mely az üzemben előállított alkatrészek, termékek, segédanyagok tárolására szolgál.

Az épület részeként kapott helyet a gyártási tevékenységünkhöz kapcsolódó iroda és a szociális blokkok, öltözők fürdők, melyek teljes mértékben igazodnak a jelen kor követelményeihez, és megfelelő munkakörnyezetet biztosítanak a 23 fő fizikai és 6 fő szellemi állományban dolgozó munkatársnak.

Paksi üzemünkben célul tűztük ki, hogy sikeresen tudjunk pályázni hosszútávú megbízások teljesítésére és folyamatos munkalehetőséget tudjunk biztosítani piacképes tudással rendelkező szakembergárdánknak.

Az idei évben az egyik fő célunk, hogy üzemünket alkalmassá tegyük az ISO 3834-2; EN 1090-2 EXC1; EXC2; EXC3 minőségű termékek előállítására.