Vissza

Mesterségünk Címere: A HR

2020-06-18

Mesterségünk Címere: A HR

A WHB Group az elmúlt években kimagasló sikereket és dinamikus növekedést ért el. Hisszük, hogy eddigi eredményeink eléréséhez nélkülözhetetlen az a kiváló csapat, melynek kialakításában a HR osztálynak is komoly szerepe van.

Rengeteg új kolléga csatlakozott hozzánk az elmúlt időszakban, az elmúlt 5 évben közel 2,5 szeresére nőtt a létszámunk. Ehhez évente 4000 önéletrajzot kell áttekinteni, majd megközelítőleg 800 interjút kell lebonyolítani.  Jelenleg 240 fő a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. aktív, állományi létszáma. Kollégáink Biatorbágyon, Pakson, Győrben, Budapesten, valamint országszerte a különböző projektjeink irányításán dolgoznak. 

A folyamatos növekedés és ezen belül is a munkavállalói létszám összetétel béli, generációs változása rengeteg kihívás elé állít bennünket és a cég vezetőséget. A WHB Group HR stratégiájának kulcsai egyben a cégcsoport érdemeit is jelentik. Elhivatottak és büszkék vagyunk arra, hogy az alábbi elvek alapján működjünk: elhivatottság, innováció, átláthatóság, hozzáértés, partnerség, növekedés, cégcsoport szintű szinergia. 

Az idei évre tervezett HR feladatokat jócskán átrendezte a koronavírus-járvány. Az eddigi, jellemzően klasszikus HR feladatokon kívül, - mint pl. toborzás, kiválasztás, beléptetés, munkaügyi adminisztráció, üzemorvosi alkalmassági vizsgálatok folyamatos aktualizálása, eszköznyilvántartás, munkajogi ügyek, bérszámfejtés előkészítés, havi zárások, duális képzés ill. nyári szakmai gyakorlatok ügyintézése, kiléptetés stb. – rengeteget foglalkoztunk a válsághelyzet munkajogi értelmezésével, belső kommunikációval, a munkáltatói egészségmegőrzés szabályaival és kötelezettségeivel, járványügyi védőeszközök beszerzésével és folyamatos utánpótlásával.

Az idei évben elsődleges célunk kollégáink megtartása, megbecsülése. Sok munkatársunk 10, 15, 20 éve oszlopos tagjai a szervezetünknek, az ő tudásuk és tapasztalatuk nélkülözhetetlen a WHB Group piaci helyzetének megtartásában. Saját szakmai területeiken ők maguk a WHB arcai.

2020-ra májusára leglényegesebb HR küldetéseink egyike a stabilitás megőrzése, emellett a marketing osztállyal karöltve a munkáltatói márkaépítést tartjuk az idei év kihívásának. Élhető és szerethető munkahelyet teremtünk, amellyel elégedettek munkatársaink.