Vissza

Mesterségünk Címere: A BESZERZÉS

2020-07-10

Mesterségünk Címere: A BESZERZÉS

Mesterségünk Címere: A BESZERZÉS
Bemutatkozik a West Hungária Bau Kft. Beszerzési osztálya

A beszerzés az a folyamat, melyet minden ember végez. Mindenki ért hozzá, hiszen mindenki számára jelentkezik az emberek mindennapjaiban, miután nap mint nap különböző dolgokat vásárolunk. A Beszerzési osztály feladatai ennél mégis messzebb mutatnak.

Beszerzés fogalma:
„A beszerzés olyan folyamat, amely jelentősen túllép az egyszerű vásárláson. Magába foglalja a beszerzés tervezését, a beszerzési stratégia kialakítását. A beszerzés feladata a megfelelő szállító kiválasztása, a szerződéskötés, a szállítók folyamatos ellenőrzése és fejlesztése, valamint a vállalat egyéb szerveivel kialakítandó tevékenység koordinációja. Ezek révén járul hozzá a beszerzés a vállalati eredményhez.” (dr. Majoros 1998)

A Beszerzés egy szolgáltatóegység a WHB csoporton belül, legfontosabb szempont munkánk során, hogy a kivitelezéseken minden anyag a megfelelő időben, a megfelelő minőségben, kedvező áron, a megfelelő feltételekkel (fizetési és szállítási) rendelkezésre álljon. A direkt beszerzésen (projekt anyagok) kívül természetesen az indirekt beszerzésekben is hatékony támogatást tudunk nyújtani a WHB csoport részére.
Ezen felül transzparenciát biztosítunk, azaz minden szállítót egyenlően kezelvünk, mely jelentősen segíti a versenyhelyzetet. Fontos az is, hogy a cég partnerként kezelje a szállítót és gondoskodjon a szállító jó híréről, mert a jó személyes, illetve céges kapcsolatok az ellátás biztonságát is garantálják, illetve szorosabb együttműködésnek adhatnak teret.
A beszerzés célja még a csoporton belüli együttműködés fejlesztése, projekteken belüli azonos termék mennyiségi összevonása és ezáltal kedvezőbb feltételek kiharcolása a szállítóknál.

Fő szempont, hogy a kivitelezésen tevékenykedő kollégák tehermentesítve legyenek az anyag beszerzési feladatok alól és legyen kellő idejük a mérnöki tevékenységre.

A mai rohanó világban sok esetben a kivitelezési határidő kihívások elé helyezi a projekten dolgozó kollégákat és ezáltal a Beszerzést is így az alábbi mottóval zárnám bemutatkozásunk:

"A lehetségest azonnal elvégezzük,
A lehetetlenen már dolgozunk,
A csodára kérnénk 48 órát."