Vissza

Mesterségünk Címere: PROFILGYÁRTÁS

2020-08-31

Mesterségünk Címere: PROFILGYÁRTÁS

Bemutatkozik a West Hungária Bau Kft. profilgyártó részlege, egy 2003. évben létrehozott szervezeti egység, amely működését a gazdasági ügyvezető pénzügyi felügyelete mellett önálló szakmai kompetenciával végzi.

A cégvezetés már 2002. évben felismerte, hogy a könnyűszerkezetes építésben hiány van a hazai termékekből. Ekkor született meg a döntés, hogy a könnyűszerkezetes falszerkezetek fém tartórendszereinek gyártását saját beruházásban megkezdi a West Hungária Bau Kft.

2003. október 23-tól megszakítás nélkül üzemelünk, 2004. január 01-től többműszakos gyártásra alkalmas szakmai összetételben. 7 fő állandó létszámmal rendelkezünk, minden munkatársunk legalább 15 éve, de van, aki több mint 20 éve a cég dolgozója.

A gyártás egy 632 m2 alapterületű, 5 tonnás híddaruval felszerelt csarnokban történik, a külső raktárterület 650 m2. A szállítójárművek fogadására alkalmas udvarterületünk biztosítja a több gépjármű egyidejű rakodását is.

A profilgyártást a DALLAN olasz cég által gyártott gépsorral végezzük. 2003. júliusban állt üzembe az első gép, amelyen 2019. áprilisig harmincezer teljesített üzemóra mellett 54 millió folyóméter profilt gyártottunk. Az eltelt üzemidő, a technológia fejlődés és a kapacitás növelésének szükségessége teremtette fejlesztési igény, valamint az elmúlt évek sikeres gazdasági teljesítménye alapozta meg egy korszerű a gyártástechnológia magas szintjén álló új gép beszerzését.

2019. májusban került beüzemelésre a szintén DALLAN gyártmányú második gépünk – a régebbi nyugdíjazása mellett – amely már korszerű számítógép vezérelt automatikus gyártósor. A gyártó szakemberei online kapcsolattal biztosítják a gép felügyeletét és távszervízét, valamint a működéshez a legkorszerűbb programok alkalmazását. Ezzel a géppel a beüzemelése óta már 5 millió méter profilt gyártottunk.

A profilgyártás alapanyaga a termékjellemzők specifikussága miatt a kezdetektől azonos, beszállítóink: Dutrade Zrt. magyar, valamint osztrák, cseh, és szlovák gyártók.

A folyamatos gyártást és kiszolgálást az állandó raktárkészleten tartott 250.000 – 300.000 folyóméter késztermék és a készletezett 200 – 300 tonna alapanyag biztosítja.

A gyártáshoz tartozik egy 4 fős szakgárda, amely a Containex HG.m.b.H. saját konténereinek tárolását, javítását, szerelését, átalakítását végzi a Containex által bérelt területen.